Sfanta Liturghie Arhiereasca in biserica Parohiei Cascioarele

in ziua praznuirii Intrarii in biserica a Maicii Domnului, Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca in biserica Parohiei Cascioarele, cu ocazia hramului acesteia.


in cuvantul de invatatura, Preasfintitul Parinte a vorbit despre locul de frunte pe care il ocupa Sfanta Fecioara Maria in cultul Bisericii Ortodoxe, inaintea tuturor fapturilor vazute si nevazute, fiind cinstita in mod deosebit, mai presus decat toti sfintii si decat sfintii ingeri, tocmai pentru faptul ca prin nasterea dupa trup a Mantuitorului, ea este fap­tura umana cea mai patrunsa de Duhul Sfant, dumnezeirea insasi salasluindu-se in ea atunci si pururea.

Apropiata noua, provenind din acelasi lut ca si noi, ea se impartaseste cu sfintii de salasluirea divina si de vederea lui Dumnezeu, dar este singura care il naste pe Hristos nu doar spiritual, ci si trupeste, pentru mantuirea lumii. Aceasta este ceea ce o deosebeste de ceilalti oameni: participarea ei la actul intruparii. Ea pastreaza deplina vederea lui Dumnezeu dupa ce L-a nascut pe Fiul sau intrupat.

Prin rugaciunile sale de mijlocire, ea ne daruieste harul vederii Fiului sau cel Unul–Nascut, Cuvantul intrupat. La final, a fost savarsita o slujba de pomenire pentru ctitorii sfantului locas. Monument istoric si de arhitectura religioasa, biserica a fost ridicata in anul 1725.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.