Sfanta Liturghie arhiereasca in parohia Craguiesti – Drobeta

in ziua de 01 noiembrie 2009, in Duminica a XXII a dupa Rusalii (a bogatului nemilostiv), Prea Sfintitul

Parintele Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, a hirotonit si a instalat ca preot paroh pe parintele diacon Marian Dumitru Nedela.

Biserica cu hramul hramul „Adormirii Maicii Domnului”, din parohia Craguiesti, protopopiatul Drobeta Turnu Severin Nord, a fost neincapatoare, intrucat multi credinciosi au dorit sa-l intampine asa cum se cuvine pe noul lor pastor de suflete dar si pe intaistatatorul Episcopiei Severinului si Strehaiei.


Momentul hirotonirii a fost unul extrem de emotionant, in special pentru cel ales pentru a fi slujitor dar si pentru familia preacucerniciei sale, prezenta la acest deosebit moment.

Dupa Sfanta Liturghie, parintele protoiereu al protoieriei Drobeta Nord – preotul Ionut Semenescu-Blidaru a dat citire actului de instalare a parintelui Marian Dumitru Nedela ca preot paroh al parohiei Craguiesti. Imediat dupa acest moment Prea Sfintitul Episcop Nicodim i-a inmanat parintelui Marian Dumitru, Sfanta Evanghelie, Sfanta Cruce si cheia bisericii.

Plin de emotie, tanarul preot a tinut sa-si exprime speranta ca Dumnezeu il va ajuta in misiunea sa preoteasca si a multumit tuturor celor prezenti ca i-au fost alaturi la acest moment dar si celor care au contribuit la formarea lui moral-religioasa.

Cu acest prilej, cativa slujitori au dorit sa-si exprime gandul lor frumos pentru tanarul preot. Mai intai a vorbit parintele Radu ?apca, preot slujitor in Arhiepiscopia Craiovei, cel care a pastorit in ultimii sapte ani parohia Craguiesti. A urmat parintele Sorin Iliescu, slujitor la biserica Schinteiesti, parintele Megan Jan, slujitor la biserica Greceascu, cel care este inrumatorul parintelui Maria Dumitru.

Din partea enoriasilor parohiei a rostit un cuvant de bun venit domnul Petre Petria, deputat in Adunarea Eparhiala a Episcopiei Severinului si Strehaiei.

La final, ierarhul nostru i-a incredintat pe enoriasii parohiei Craguiesti ca parintele Marian Dumitru este unul dintre tinerii care au avut chemare spre preotie si i-a indemnat sa-l asculte.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.