Sfanta Liturghie in parohia Adormirea Maicii Domnului – Catedrala Veche din Resita. Botez: Izabela-Ioana Oprita

in prima Duminica din anul 2010, numita in calendarul crestin-ortodox si "Duminica dinaintea praznicului Bobotezei", Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului a savarsit Sf. Liturghie la parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Resita.


Construita in perioada interbelica la initiativa Episcopului vrednic de pomenire Vasile Lazarescu, prin contributia credinciosilor din Resita, in special a celor de la uzinele resitene, aceasta biserica s-a numit de catre credinciosi si "Catedrala veche din Resita", intrucat este cel mai mare lacas de cult ortodox din municipiu.


incepand cu anul 2006, la initiativa si cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Episcop Lucian, aceasta biserica a intrat intr-un amplu proces de restaurare a exteriorului, prin retencuirea si redecorarea intregului lacas de cult, precum si prin inlocuirea geamurilor si accesoriilor necesare sfintei biserici. Totodata s-au intreprins lucrari de reamenajare si in interiorul bisericii, toate acestea, prin osteneala credinciosilor si a preotilor sujitori, avand ca si coordonator pe parintele paroh drd. Borislav Tasici alaturi parintele slujitor dr. Nichifor Tanase.

Cuvantul de invatatura din incheierea Sf. Liturghii a fost rostit de catre Ierarh, care a indemnat credinciosii, prezenti in numar mare la sfanta biserica, la dragoste si solidaritate unul fata de celalalt si indeosebi fata de tara, pastrand si sporind deopotriva valorile primite din generatie in generatie de la stramosi.

in dupa amiaza aceleiasi zile Preasfintia Sa a savarsit Taina Sf. Botez pruncei Izabela-Ioana Oprita, noul membru al familiei Oprita din municipiul Resita, familie cinstitoare de Dumnezeu si Biserica, ctitor a mai multe lacasuri sfinte si a altor asezaminte sociale din protopopiatul Resita. Slujba Tainei Sfantului Botez a avut loc la biserica "Sf. Iosif cel Nou de la Partos" din Resita, iar in semn de pretuire si binecuvantare Ierarhul a daruit familiei o icoana cu reprezentarea Sf. Ioan Botezatorul, ocrotitorul pruncei nou botezate si o Carte de Rugaciuni.

ALBUM FOTO:

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.