Invitatie: Sâmbătă 15 noiembrie 2008, icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Mânăstirea Dintr-un Lemn – după restaurare


Sâmbătă 15 noiembrie 2008, icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Mânăstirea Dintr-un Lemn, după restaurare, se va afla din nou între oameni, pentru oameni şi pentru întâlnirea lor cu Maica Domnului şi Dumnezeu. Ea îşi va desăvârşi sensul aducând în prezent, în real, pe cea pe care o înfăţişează, pe Maica Domnului, cu care vom putea astfel comunica.

După intervenţiile de restaurare efectuate de restauratoarea expert Mihaela Nacu şi restauratoarea expert Camelia Comşia, cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Gherasim Cristea- Episcop la Episcopia Râmnicului şi cu avizul Comisiei Muzee si Colecţii, icoana va fi expusă într-o vitrină care o va proteja de microclimatul variabil din monument.

Acest sistem de protecţie este o premieră în România.

Vă aşteptăm la eveniment.

Mihaela Nacu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.