publicat în: Arhivă

Corul de copii Sfantul Nectarie – Fitionesti

Corul de copii „Sfantul Nectarie” Ghimicesti, la ziua comunei Movilita

inaltarea Domnului reprezinta si ziua comunei Movilita, din judetul Vrancea, cu prilejul careia administratia locala, in parteneriat cu scoala si cu parohiile din zona, organizeaza manifestari culturale deosebite, insufletitoare.


Programul a inceput cu slujba Parastasului pentru eroi, savarsita de preotii locului, apoi a cantat o fanfara militara de la Focsani, dupa care a urmat un program artistic deosebit, oferit de elevii ?colii Movilita. Un public de peste 1000 de persoane s-a bucurat apoi de evolutia pe scena a Corului de copii „Sfantul Nectarie” din Ghimicesti, dupa care sarbatoarea a continuat cu un corcert de autentica muzica populara, sustinut de Ansamblul folcloric profesionist „Tara Vrancei”si cantaretele Sofia Vicoveanca, Daniela Condurache, Laura Lavric si Maria Murgoci.


De ziua Comunei Movilita, Corul a interpretat :

1. un cantec popular : De-ar fi dorul… – solista / Loredana Poede

si un buchet de cantece patriotice :

2. Desteapta-te romane

3. Hai sa-ntindem hora mare

4. Marsul gloriei din opera Aida de Giuseppe Verdi

5. Doamne ocroteste-i pe romani

6. Drum bun, drum bun, toba bate

7. Cantecul lui ?tefan – Voda

8. Cea din urma noapte a lui Mihai Viteazul

Corul „Sfantul Nectarie” este alcatuit din 25 copii cu varste intre 10 si 18 ani, formandu-se si la scoala, dar, mai ales, in preajma stranei din Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din Ghimicesti, comuna Fitionesti.

Din cei 25 de copii 15 sunt elevi ai ?colii Movilita.

in repertoriul corului predomina muzica religioasa, bizantina, dar si cea patriotica si, intr-o mica masura, piese care tin de folclorul traditional romanesc.
Grupul este instruit si dirijat de Preotul Vasile Dabija si de Prof. Georgeta Dabija.

Totodata, MIERCURI, 19 MAI ORELE 11.00, LA BOLOTE?TI, CU OCAZIA LANSARII VOLUMULUI "VIATA ?I OPERA MITROPOLITULUI PUTNEAN VARLAAM AL MOLDOVEI", SI A ATRIBUIRII DENUMIRII "MITROPOLIT VARLAAM" ?COLII GIMNAZIALE LOCALE, CORUL DE COPII "SF. NECTARIE" – FITIONE?TI – VRANCEA, VA SUSTINE UN PROGRAM SPECIAL DE CANTARI ALATURI DE FORMATIA CORAL? TRADITIONAL? "PASTORALA" – FOC?ANI.

Informeaza pentru Lacasuri Ortodoxe: Pr. Vasile Dabija

©Redactare: Carmen_Ana Ion
publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 18/2010