Fratele unei actrite din “Harry Potter”, condamnat pentru ca si-a atacat sora, din motive religioase

Padma Patil din Harry Poter Lacasuri Ortodoxe: din Londra
Fratele unei actrite din "Harry Potter", condamnat pentru ca si-a atacat sora, din motive religioase

Fratele actritei Afshan Azad, care a jucat rolul Padmei Patil in filmul Harry Potter, a fost condamnat la sase luni de inchisoare, vineri 21 ianuarie 2011, pentru ca si-a atacat in mod violent si si-a agresat sora, din motiv ca prietenul ei nu este musulman.

©articol si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana


Padma Patil din Harry Poter Afshan Azad, in varsta de 21 de ani, a jucat pentru prima data in "Harry Potter si Pocalul de Foc", in rolul uneia dintre surorile gemene Patil.

Cazul dateaza din mai 2010. Fata incerca sa dea un telefon din camera ei, insa fratele sau, Ashraf, suspectand-o ca isi suna prietenul hindus, a atacat-o. El a tras-o de par si a lovit-o in mod repetat in cap si in spate, dupa care a impins-o peste tatal sau.

Fata a fost numita "prostituata" si amenintata in termeni duri: "Te casatoreesti cu un musulman sau mori!". Tatal isi planificase sa o trimita in Bangladesh pentru a se casatori.

Afshan Azad a fugit in ziua urmatoare din casa familiei, din Manchester (nordul Angliei), iar acum locuieste in Londra. Vineri, 21 ianuarie 2011, ea a solicitat instantei sa il achite pe fratele ei, care pledase vinovat.

Dar judecatorul Roger Thomas a impus o sentinta de sase luni de inchisoare, considerand ca agresiunea "insotita de insulte si amenintari dure" au insemnat "o experienta traumatizanta".

Reamintind ca atacul a fost legat de respingerea dreptului ca victima sa poata avea o relatie cu un tanar non-musulman, judecatorul a declarat ca "pedeapsa trebuie sa fie atribuita acuzatului, dar, de asemenea, sa transmita si un mesaj clar despre faptul ca violenta in familie, legata de astfel de circumstante, nu poate fi tolerata".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 51/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.