Liderul Bisericii Ortodoxe a Greciei va vizita Siria si Libanul

Ieronimos al II-lea al Greciei Lacasuri Ortodoxe: din Atena
Liderul Bisericii Ortodoxe a Greciei va vizita Siria si Libanul

?eful Bisericii Ortodoxe Grecesti, Arhiepiscopul Iéronimos al II-lea, va efectua in perioada 24-30 ianuarie 2011 o vizita in Siria si Liban, in timpul careia va purta discutii axate pe drepturile crestinilor in Orient, a declarat vineri, 21 ianuarie 2011, serviciul propriu de presa.

©traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Aceasta vizita, in Patriarhia Ortodoxa a Antiohiei, care acopera Siria si Libanul, "este una protocolara" si a fost planificata cu mult timp inainte, in sprijinul legaturilor dintre Bisericile Ortodoxe, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Arhiepiscopului Ieronimos, Haris Konidaris.

insa, in timpul acestor discutii, "este logic ca problema emergenta despre respectul fata de libertatea religioasa sa fie si ea luata in discutie", a spus Konidaris.

Episcopul Iéronimos urmeaza sa se intalneasca pe data de 26 ianuarie 2011, in Damasc, cu presedintele Siriei si cu "Muftiul Republicii", vineri avand programate in Beirut discutii cu presedintele libanez, cu patriarhul maronit si cu seful Bisericii Armene, potrivit programului.

inainte de aceasta vizita, Iénornimos s-a intalnit cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, liderul spiritual al crestinilor ortodocsi, cu sediul in Istanbul, si sub tutela caruia se desfasoara un dialog informal pe tema relatiilor dintre Ortodoxie si Islam, a declarat Konidaris.

Liderul Bisericii Grecesti, care nu este separata de Stat, l-a primit joi pe seful diplomatiei elene, Dimitris Droutsas.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 51/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.