(ALBUM FOTO) 1-15 iulie 2010: Moaste ale Fericitei Maici Matrona, ale celor 12 Apostoli, si Camasa lui Hristos, puse spre inchinare la manastirea Hancu, Republica Moldova

In data de 29 iunie 2010, cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Vladimir, Mitropolitul Chisinaului si al intregii Moldove, Episcopul Petru a efectuat o vizita in orasul Suma din Ucraina.

La Catedrala Episcopala cu hramul Schimbarea la Fata a Domnului din acest oras Prea Sfintitul Evloghie, Episcop de Suma si Ahtarsc a transmis Prea Sfintitului Petru, Episcop de Hancu, o particica din moastele Fericitei Maici Matrona de la Moscova, pe care la randul sau le-a primit de la Sanctitatea Sa Kirill, Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii. Moastele au fost Insotite de arhimandritul Visarion.

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion (cell extract) or…


In aceeasi zi Episcopul Petru s-a deplasat In orasul Odessa unde a primit particelele din moastele celor 12 Apostoli, Impreuna cu Camasa lui Hristos (Hitonul Domnului), la randul lor aduse din Italia.

Aceste mari sfintenii ale Ortodoxiei au fost aduse In Moldova, din Ucraina, si se vor afla la Manastirea Hancu pana pe 15 iulie 2010, spre inchinare.

Biserica Ortodoxa a Moldovei – Manastirea Hancu

Articol publicat in saptamanalul scris MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 24/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.