86% dintre musulmanii francezi se declara impotriva voalului musulman (sondaj)

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
Marea majoritate (86%) dintre musulmanii francezi se declara impotriva unei legi care reglementeaza purtarea voalului complet – se arata intr-un sondaj realizat de un site de informatii francez, citat de La Croix.


59% dintre acestia considera ca purtarea voalului complet este o porunca a Coranului, insa, un mare procentaj (de 77%) respinge aceasta idee, considerand ca femeile care poarta voalul se simt "constranse".

Pentru 54% dintre respondenti, voalul complet este "semnul distinctiv al unui angajament religios". 35% il asociaza cu o practica culturala, iar 9% cu "o cerere de natura politica".

intrebati cum le vad pe femeile musulmane franceze care poarta "voalul vomplet in Franta anului 2009", 63% dintre respondenti au declarat ca aceasta situatie reprezinta o conceptie "culturala a pudorii sexului feminin", 14% vad in acestea niste "sectante", 9% "retrograde” si 4% ca pe niste femei asuprite.

in cele din urma, 80% dintre persoanele interogate doresc crearea unei misiuni parlamentare pe tema voalului ca "stigmatizare a Islamului", 15% considera ca este o miscare "inutila" si 5% "utila".

Studiul a fost efectuat prin Internet, pe un esantion de "1545 de persoane, cu varsta de peste 18 ani, din toate paturile socio-profesionale, culturale si de cult care compun astazi comunitatea franceza musulmana", spun administratorii aceluiasi site.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.