Cum decurge o campanie de catehizare catolica in occident / Diocezele din Ile-de-France

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
Cele opt dioceze din Ile-de-France au lansat o campanie de catehizare, apreciind ca multi parinti au lipsuri in ceea ce priveste informatia de tip religios.

Campania se evidentiaza prin postere afisate in magazine – "Cu totii il intalnim pe Iisus" – prin bannere afisate pe fatada bisericilor, pliante distribuite in biserici si printr-un site web.


Prin toate acestea se explica parintilor unde si prin ce modalitate pot face o catehizare corespunzatorare copiilor lor, si cum sa ii inscrie. Serviciile de catehizare ale diocezelor sunt de parere ca "multi" copii nu sunt inscrisi la cursuri deoarece parintii lor nu stiu cum sa-i inscrie. Cu toate acestea, serviciul catehetic nu a oferit cifre vizavi de catehumenii actuali sau fata de cei pe care spera sa ii atraga.

Catehismul – se aminteste pe site-ul acestora – "inseamna descoperirea povestirilor despre cele mai importante figuri biblice din Vechiul si Noul Testament: Noe si Arca sa, Avraam si Sara, Moise si traversarea Marii Rosii, David si Goliat", marii Sfinti si Marturisitori ai Bisericii. De asemenea, se strang laolalta "pentru rugaciune", "capata incredere in Biserica", invata sa fie solidari si atenti unul fata de celalalt."

In plus, site-ul ofera informatii practice: unde se fac inscrieri, care este programul etc.

Arhiepiscopul Christophe Dufour, Arhiepiscop co-slujitor de Aix-en-Provence si Arles si presedinte al Comisiei episcopale pentru cateheza, a afirmat ca "in ziua de astazi, catehizarea este o prioritate" – intr-o declaratie emisa de Conferinta Episcopilor din Franta.

Biserica ar trebui "sa indrazneasca sa propuna credinta."

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.