4 biserici si un sfant, ocrotind granitele spirituale rusesti. Calatoria Patriarhului Kirill in Extremul Orient

4 biserici si un sfant, ocrotind granitele spirituale rusesti. Calatoria Patriarhului Kirill in Extremul Orient

Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii a ajuns in Kamceatka in aceasta seara de joi, 16 septembrie 2010: el isi incepe astfel excursia sa de zece zile, pastorala, in Extremul Orient si in Siberia.

Patriarhul Kirill a vizitat deja Extremul Orient: ca Mitropolit de Smolensk si Kaliningrad l-a insotit pe Patriarhul Alexei al II-lea la Vladivostok, in anul 2000.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Cu toate acestea insa, mai exista unele locuri, de exemplu Sahalinul, pe lista Primatului, in itinerarul sau, pe care Patriarhul Rusiei le va vizita pentru prima data in istorie.

Programul include sfintiri de biserici si numeroase intalniri cu oamenii, dupa cum organizatorii vizitei au declarat unui corespondent Interfax. in zilele urmatoare, Patriarhul va vizita capitala Kamceatka, Koriakia, Insulele Komandor si un… escadron submarin al flotei Oceanului Pacific.

O atentie speciala din partea Patriarhului Kiril ii este atribuita sfintirii Bisericii Sfantul Alexander Nevskii din satul Troitskoie, in Sahalin – una dintre cele patru biserici dedicate sfantului, aflate la frontierele tarii in Vest, Nord si Sud, menite sa protejeze (in mod intentionat) simbolic frontierele spirituale ale Rusiei.

Patriarhul Kirill mai este asteptat sa isi viziteze credinciosii in Iakutia si Districtul Autonom Khanti-Mansi.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 35/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.