Deschiderea unui Centru International dedicat Maicii Domnului (Sfanta Fecioara) Maria din Nazaret

Maria din Nazaret Centrul internationalLacasuri Ortodoxe: din Ierusalim

Articol/traducere pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin
Patriarhul emerit al Ierusalimului, Monseniorul Michel, a inaugurat, la mijlocul saptamanii trecute, un Centru International dedicat Fecioarei Maria in Nazaret (nordul Israelului), primul de acest gen, au informat initiatorii proiectului.

Centrul International Maria din Nazaret, un proiect care a durat zece ani, situat in apropierea Basilicii Bunei Vestiri, va fi de acum deschis pelerinilor si localnicilor.


La ceremonia de inaugurare au participat toate bisericile din Tara Sfanta.

Acest proiect, care a pornit cu zece ani in urma, a fost primit cu bucurie de comunitatea Chemin Neuf, grup ecumenic nascut in Lyon (Franta) in 1973 si a presupus, conform informatiilor Lacasuri Ortodoxe, participarea a 5 biserici catolice, 5 biserici ortodoxe si 2 protestante.

"Centrul este destinat reunirii tuturor credinciosilor in jurul figurii Fecioarei Maria" (pentru prima data), a declarat un comunicat sosit din partea Asociatiei Maria din Nazaret si a comunitatii Chemin Neuf.

Centrul dedicat Fecioarei Maria, "loc de descoperire biblica si innoire spirituala", ocupa o veche cladire din perioada otomana (1516-1917), renovata.

Aceasta este situata in apropiere de ruinele unei case datand din vremea lui Hristos, descoperita recent de arheologii din Departamentul israelian de Antichitati (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Nazaretul, conform Evangheliei, a fost locul in care a trait Maria, Maica lui Hristos.

Basilica Bunei Vestiri a fost construita si ea in 1969, pe locul a trei biserici, dintre care cea mai veche apartinand epocii bizantine (secolul 4), locul unde, conform traditiei crestine, Maria a primit Vestea cea Buna de la Arhanghelul Gabriel, cum ca va naste Prunc Sfant, pe Iisus. Hristos a crescut in Nazaret.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.