(VIDEO) Coptii din Viena isi manifesta solidaritatea cu victimele din Naga Hammadi

Lacasuri Ortodoxe: din Viena – Egipt
Coptii din Viena isi manifesta solidaritatea cu victimele din Naga Hammadi – Egipt

Comunitatea copta din Viena a organizat marti, 12 ianuarie 2010, o demonstratie in capitala austriaca, in semn de solidaritate cu victimele tirului indreptat impotriva crestinilor din Naga Hammadi – Egipt, in ziua de 6 ianuarie 2010.


Oameni inarmati au deschis focul asupra crestinilor la iesirea din biserica, in acest oras situat la 600 km sud de Cairo, ucigand sase copti si un politist musulman. Trei egipteni au fost arestati sambata si acuzati de crima.

Evenimentul este programat in Viena, pentru a protesta impotriva "urii, persecutiilor religioase si discriminarii persoanelor cu credinte diferite, in Egipt", se arata intr-o declaratie emisa de Eparhia capitalei austriece.

Potrivit coptilor din Viena, coreligionarii lor din Egipt au devenit "cetateni de categoria a doua", acestia constituind cea mai mare minoritate crestina aflata intr-o tara musulmana.

Declaratia Eparhiei de Viena – citand surse copte egiptene – a mai remarcat, de asemenea, faptul ca in timpul Liturghiei – ce a precedat tirul – nu existau in jurul bisericii forte politienesti care, in mod normal, in cazul altor sarbatori crestine din tara erau nelipsite. Mai mult decat atat, niciun demnitar local sau reprezentant de stat nu a participat la aceasta Liturghie, la care de regula acestia erau prezenti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.