Arhiepiscopia de Alba Iulia si Asociatia Lacasuri Ortodoxe lanseaza noul site web Reintregirea.ro

Alba-Iulia, Romania, 02 August, 2017 / NETCreator [https://www.netcreator.us]—Asociatia Lacasuri Ortodoxe [https://www.lacasuriortodoxe.ro] .

Serviciul NETCreator [https://www.netcreator.us] al Asociatiei non-profit Lacasuri Ortodoxe [https://www.lacasuriortodoxe.ro] ®, specializat in realizarea de programe software la comanda, web design si web hosting, in parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxa Romana de Alba Iulia, reprezentata in derularea proiectului prin Pr. Marius Sponaru (director Radio Reintregirea), anunta astazi lansarea – cu ajutorul lui Dumnezeu a – noului site web al Arhiepiscopiei. Noua versiune reproiectata a site-ului, realizata cu binecuvantarea IPS Parinte Irineu, Arhepiscop de Alba Iulia, ofera un acces rapid la stirile si evenimentele din intreaga Arhiepiscopie si alte noi facilitati, pentru o navigare usoara si acces securizat la informatie.

Noul website Reintregirea.ro [https://www.reintregirea.ro] dispune acum de un design modern, de ultima generatie, realizat special pentru a pune in evidenta informatiile din intreaga Arhiepiscopie, in tehnica responsive, astfel incat site-ul sa se adapteze in mod “automat”, la rezolutia monitorului fiecarui utilizator (pe calculator, laptop, tableta sau telefon). Noul site web a devenit accesibil luni, 17 iulie 2017, in varianta beta (de testare), si poate fi vizitat la aceeasi adresa: www.reintregirea.ro [https://reintregirea.ro] .

Varianta veche a site-ului Arhiepiscopiei prezenta dezavantajele unui consum mare de resurse si vitezei reduse la intrarea pe pagina (60% – 25 sec.). Noul site web Reintregirea ruleaza in sistemul CMS NETCreator (sistem de administrare de continut si de generare website), realizat in ultimii ani de voluntarii specialisti ai Asociatiei Lacasuri Ortodoxe, in vederea asigurarii unui consum foarte mic de resurse si pentru o viteza mare de lucru. Viteza de accesare a site-ului web este, de acum, de maxim 1 secunda, iar resursele folosite nu depasesc 2%. Anterior, NETCreator CMS a fost implementat gratuit, de asemenea, in Reteaua Web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor [https://sf-esc.ro] . realizata pe aceeasi structura.

Totodata, structura site-ului a fost optimizata, numarul de fisiere (cod si imagini) ale vechiului site scazand de la 58 048 de fisiere, la 5 493 fisiere (dintre care in marea majoritate imagini afisate pe site). De asemenea, folosind noul CMS NETCreator, viteza de publicare a articolelor si de administrare a site-ului a crescut si ea, data fiind interfata simpla a administratiei, care a fost adaptata nevoilor Arhiepiscopiei.

Un alt avantaj important al noului site Reintregirea este faptul ca, de acum, acesta detine un certificat SSL autorizat, ceea ce inseamna ca navigarea pe site este securizata si criptata. Toate transferurile de date si formularele completate sunt criptate, neputand fi, deci, interceptate de hackeri.

Hackerii pot plasa virusi pe calculatoarele celor care navigheaza pe internet, chiar si prin intermediul site-urilor in care acestia au incredere, ei intervenind pe retea in timp ce vizitatorul descarca website-ul si returnandu-i acestuia o alta pagina compromisa, in locul celei originale. Prin aceasta conexiune securizata, acest lucru nu mai poate fi posibil, iar vizitatorul este asigurat ca vizualizeaza paginile originale ale site-ului, prin textul verde din bara de navigare a browserului:

Pe langa aceste avantaje, noul site-ul web al Arhiepiscopiei de Alba Iulia, cuprinde si o Harta Informationala, usor accesibila, pe care apar punctate ultimele informatii de pe intreg teritoriul celor doua judete, Alba si Mures, pe care le are in jurisdictie Arhiepiscopia. Ea este permanent amplasata in fundalul site-ului si poate fi accesata apasand butonul Harta, lateral.

Noul website Reintregirea.ro al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, este gazduit de acum si pe o noua locatie, pentru o stabilitate si o performanta mai mari, dar si pentru o viteza de descarcare mai rapida a site-ului. Centrul de date folosit de acum dispune de protectie, supraveghere 24/7, alimentare cu electricitate constanta, fara oscilatii de intensitate, si o conectivitate cu o viteza foarte mare, de 10 Gbps.

Site-ul web Reintregirea dispune si de o mai buna optimizare SEO (pentru motoarele de cautare), prin respectarea standardelor motoarelor de cautare, a cerintelor si algoritmilor acestora (intr-o continua schimbare), cat si de o promovare mai buna a evenimentelor din teritoriu si a componentelor structurii administrative a Arhiepiscopiei, prin promovarea lor pe ficare pagina si in meniul din partea de sus a fiecarei paginii, care ramane fixat, urmarind vizitatorul in navigarea pe verticala, pentru o accesare rapida.

Postul de radio Reintregirea, al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane de Alba Iulia, care poate fi receptionat pe calea undelor in judetele Alba si Mures, dar si in imprejurimile acestora, poate fi si el ascultat, on-line, folosind butonul lateral de “Play” (pornire), prezent pe toate paginile site-ului.

De asemenea, paginile de articole au, de acum, si galerii de imagini (slide) si galerii video, pentru ca vizitatorul sa poata derula fotografiile unui articol cu o mai mare usurinta. Sistemul de slide de imagini, dispune si el de cateva facilitati, precum posibilitatea navigarii in profunzimea unei imagini (zoom – apropiere), si modulul Full Screen, caz in care sistemul de slide se mareste pe intreg monitorul vizitatorului.

Intra acum pe noul site web al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane de Alba Iulia [https://www.reintregirea.ro] si bucura-te de noile functii si avantaje ale acestuia. (Lăcașuri Ortodoxe [https://www.lacasuriortodoxe.ro] – serviciul de presa al Asociatiei Lacasuri Ortodoxe®)

[

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.