publicat în: Arhivă

Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului A SEMNULUI, din Kursk, a fost primita acasa (video)

Incepand din 23 septembrie, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului “A Semnului”, din Kursk, se afla acasa, pe locul in care aceasta a fost prima oara descoperita, la Manastirea de calugari Nașterea Sfintei Fecioare, din Kursk.

Renumita Icoana este însoțita de o delegație a Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granitelor Episcopul Nicolae de Manhattan.

Icoana a fost intampinata, la portile manastirii, de catre Mitropolitul Herman de Rila și Kursk, si de Episcopul Veniamin, de Zheleznogorsk și Lgovskiy, alaturi de multi clerici si pelerini.

Icoana Maicii Domnului din Kursk, “A Semnului”, ramane în mănăstire până aztazi, 25 septembrie, cand va avea loc o procesiune speciala. Până pe 2 octombrie, Icoana va rămâne la Catedrala orașului Kursk.

Icoana Maicii Domnului din Kursk, “A Semnului”, a devenit principala recliva a ortodocsilor rusi din strainatate, aceasta fiind purtata in jurul lumii. În 1920, icoana a fost luată în străinătate, în Serbia. Din 1957, Icoana facatoare de MInuni se află în Catedrala Znamenskoye, inchinata acesteia, a Sinodului Episcopilor din New York. [//player.vgtrk.com/iframe/video/id/1418058/sid/kursk/start_zoom/true/showZoomBtn/true/]