Icoana Maicii Domnului VLADIMIR – cinstirea icoanei care a unit Bizantul, Kievul, Vladimirul si Moscova

“În istoria omenirii, nimic care marcheaza viața oamenilor, în special viața lor spirituală, nu a fost intamplator”, a spus Patriarhul Moscovei, Kirill, în predica sa, după Sfanta Liturghie oficiata in biserica Mănăstirii Sretensky din Moscova, pe 8 septembrie.

În aceasta zi, mănăstirea si-a serbat hramul, și anume Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numită “Vladimir”.

“In aceasta icoana facatoare de minuni, vedem o legătură spirituală uimitoare, care a unit Bizanțul, Kievul, Vladimirul și Moscova”, a spus Patriarhul.

“Acest pelerinaj al icoanei sfinte, din Bizanț la Moscova, Kiev și Vladimir, demonstrează unitatea spațiului spiritual al Bisericii Ortodoxe de Rasarit. Noi știm ce forțe uriașe au fost angajate in distrugerea acestui spațiu și a Bizanțului, a Imperiului ortodox, care a fost un bastion și aparator al Ortodoxiei in intreaga lume. Și, probabil, nu este o coincidență faptul că icoana facatoare de minuni a sosit în Rusia, demonstrând că acest spațiu spiritual este indestructibil”.

“Și astăzi, când o forță uriașă se angreneaza din nou in distrugerea acestei unități spirituale, ne-am strans in acest loc sfânt, sa imploram iar si sa cerem: Nu lăsați tinutul rus! Nu permiteti divizarea, războiul fratricid, slabirea Credinței Ortodoxe! Nu permiteti blasfemia, denaturarea Bisericii Ortodoxe!”.

“Și astăzi, când auzim știrile alarmante care vin din Ucraina-sora, sa nu slabim in rugăciune(…) pentru păstrarea unitatii noastre spirituale, a unitatii Bisericii și a Credinței Ortodoxe”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.