Mai multe grenade, amplasate simultan in moschei din India: 8 raniti

O grenadă a explodat, astazi, în afara unei săli a unei moschei, în regiunea Kashmir, în nordul Indiei, conform unui raport al NDTV India, citând un oficial al poliției. Au fost ranite 8 persoane.

Explozia a avut loc în districtul Shopian, dimineața, atunci când oamenii ieseau din moschee, după rugăciuni.

“Oamenii au găsit un obiect ca din sticlă, în apropierea unui suport pentru incaltaminte, în afara salii principale de rugăciune, a moscheii. Când unul dintre ei a încercat să il indeparteze, o grenada care se afla sub obiect a explodat”, a declarat oficialul poliției, pentru NDTV.

Răniții au fost spitalizați imediat, conform radiodifuzorului.

Tot astazi, un dispozitiv similar, exploziv, a fost descoperit în același district și dezamorsat de către poliție.

Ieri, confom Sputnik, mai multi militanți neidentificati au lansat o grenadă asupra forțelor de securitate indiene, care patrulau in districtul Srinagar, din statul Jammu și Kashmir.

Statul Jammu și Kashmir este o provincie majoritar musulmana, cu o mișcare separatistă puternica și cu sentimente islamice in crestere.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.