Un episcop critica dragostea nebuneasca a americanilor fata de arme

Un episcop de top al Bisericii Episcopaliene Metodiste Africane, John Richard Bryant, susține că Statele Unite suferă de pe urma unei obsesii nesănătoase fata de arme.

Statele Unite ale Americii suferă de pe urma unei obsesii nesănătoase fata de arme, a declarat episcopul principal al Bisericii Africane Metodiste Episcopaliene, Rev. John Richard Bryant, ieri, pentru publicatia Sputnik.

“Chiar si in cazul armelor, intalnim tot un soi de afectiune… Oamenii spun că nu armele sunt cele rele, ci oamenii. Dar când oamenii răi pot obține arme la fel de ușor precum ar achizitiona un pachet de țigări sau de gumă de mestecat, atunci e o problemă”, a spus Bryant.

Bryant a devenit un militant pentru eradicarea violenței armate, ca urmare a masacrului din Biserica Metodista Emmanuel din Charleston, Carolina de Sud (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Ieri, intr-o conferinta cu ziaristii, sustinuta la Clubul Presei Nationale din SUA, Bryant a denunțat “poveste de dragoste pe care această națiune o are fata de arme”, menționând că, “se pare, s-a ajuns la o dragoste nebuneasca fata de arme”.

Pretentiile ca armele ar garanta siguranța, a declarat Bryant, sunt infirmate de faptul ca astfel a crescut violența.

În Statele Unite ale Americii “vindem mai mult, detinem mai multe arme decât orice națiune din lume, și suntem națiunea cea mai violenta din lume”, a spus el.

În primele opt luni ale anului 2015, au existat deja aproape 31.000 de decese, din cauza violentei armate, in Statele Unite, conform grupului independent de cercetare “Trace”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.