Descoperire: Nefertiti s-ar putea afla, de fapt, in mormantul lui Tutankhamon

Un arheolog englez de la Universitatea din Arizona consideră ca Regina Nefertiti, al cărei mormânt nu a fost descoperit niciodată, este posibil să fi fost îngropata în același mormânt cu fiul ei, faraonul egiptean Tutankhamon, conform publicatiei “The Times” din Londra, de marti.

Arheologul Nicholas Reeves a declarat ca mormântul lui Tutankamon, descoperit de arheologul englez Howard Carter în 1922, ar putea fi pur și simplu o incapere care conduce de fapt spre locul de veci al reginei.

Reeves a analizat scanarile digitale de înaltă rezoluție ale pereților interiori ai mormântul acestuia și a declarat că a descoperit două intrări, care nu au mai fost deschise din antichitate.

El a spus ca una dintre intrari ar putea conduce spre o descoperire “extraordinara”, probabil mumia lui Nefertiti, regina egipteană care a trăit în secolul 14 inainte de Hristos.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.