Santul Maicii Domnului (FOTO), sapat de Sfantul Serafim de Sarov, vizitat de Patriarhul Kirill

Pe 1 august 2015, în timpul șederii sale în Mănăstirea Sfânta Treime – Sfantul Serafim de Sarov din Diveevo, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, a vizitat Canalul (Șanțul) Maicii lui Dumnezeu.

Canalul a fost sapat la initiativa Sfantului Serafim de Sarov, fiind inceput chiar de acesta, inainte de a se muta la Domnul, inchinat Reginei Cerului, ale Carei icoane strajuiesc colturile patrulaterului format de sant, care inconjoara manastirea.

Conform prezicerilor Sfantului, la momentul venirii lui antihrist, acesta nu va putea muta peretii canalului, iar zidurile acestuia se vor inalta pana la cer, unind cerul cu pamantul, astfel incat antihrist nu va putea ajunge la manastire, atunci cand toate vor trece…

La sant s-a lucrat, la comanda Sfantului Serafim, atât ​​iarna cat si vara, fără oprire, acesta ordonand ca lucrul să nu înceteze, chiar daca pamantul era inghetat.

La colturi, canalul este prevazut cu stalpi si turnulete frumos sculptate, cu icoane ale Maicii Domnului, spre slava Reginei Cerului, prin legamantul facut cu Sfantul.

In vizita sa recenta, Primatul Bisericii Ruse a fost însoțit de Mitropolitul de Nijni Novgorod și Arzamas, de guvernatorul local și de stareța Manastirii Sfantul Serafim de Sarov din Diveevo.

Sanctitatea Sa a vizitat, de asemenea, Catedrala Bunei Vestiri, construita in acest Canal.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.