publicat în: Arhivă

Procesiune cu Icoana Maicii Domnului Albazinsk – Cuvantul S-a facut Trup

O procesiune mare, în cinstea Icoanei Maicii Domnului din Albazinsk, denumita “Cuvântul S-a făcut Trup”, a avut loc astazi, în Blagovescensk (Regiunea Amur, Rusia), conform RIA Novosti.

Procesiunea a avut loc pentru prima data în Blagovescensk, în 1903, pentru a comemora evenimentele din 1900. Atunci, locuitorii de la frontieră s-au rugat la Altarul din Blagovescensk, în timpul Rebeliunii din China. În fata Icoanei Maicii Domnului din Albazin s-au savarsit slujbe incontinuu.

Conform istoriei, mijlocirea Fecioarei Maria a ajutat la salvarea Blagovescensk-ului. Atunci, chinezii au vazut de multe ori, pe malul rusesc, o femeie luminoasa sfanta, a carei vedere i-a speriat.

In 1895, în Blagovescensk s-a inregistrat o epidemie de ciumă, iar peste multe case fluturau steaguri negre, ceea ce însemna că, cineva din familie era infectat sau a murit. In acel moment, clericii si poporul s-au decis sa faca o procesiune, cu stropire cu apă sfințită, înconjurand orașul. Epidemia a încetat să se mai răspândească.

In aceasta dimineata, la procesiune au participat circa 1000 de enoriași, din aproape toate cele 50 de parohii din regiune.