Saturday 1 august 2015

Procesiune cu Icoana Maicii Domnului Albazinsk – Cuvantul S-a facut Trup

O procesiune mare, în cinstea Icoanei Maicii Domnului din Albazinsk, denumita “Cuvântul S-a făcut Trup”, a avut loc astazi, în Blagovescensk (Regiunea Amur, Rusia), conform RIA Novosti.

Procesiunea a avut loc pentru prima data în Blagovescensk, în 1903, pentru a comemora evenimentele din 1900. Atunci, locuitorii de la frontieră s-au rugat la Altarul din Blagovescensk, în timpul Rebeliunii din China. În fata Icoanei Maicii Domnului din Albazin s-au savarsit slujbe incontinuu.

Conform istoriei, mijlocirea Fecioarei Maria a ajutat la salvarea Blagovescensk-ului. Atunci, chinezii au vazut de multe ori, pe malul rusesc, o femeie luminoasa sfanta, a carei vedere i-a speriat.

In 1895, în Blagovescensk s-a inregistrat o epidemie de ciumă, iar peste multe case fluturau steaguri negre, ceea ce însemna că, cineva din familie era infectat sau a murit. In acel moment, clericii si poporul s-au decis sa faca o procesiune, cu stropire cu apă sfințită, înconjurand orașul. Epidemia a încetat să se mai răspândească.

In aceasta dimineata, la procesiune au participat circa 1000 de enoriași, din aproape toate cele 50 de parohii din regiune.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile