Un nou monument al Sfantului Serghie de Radonej

In urma cu o zi, în Nijni Novgorod, pe Strada Ilie, în apropierea Bisericii Înălțarea Domnului, a fost inaugurat si sfintit un nou monument al Sfântului Serghie de Radonej.

Slujba de sfintire a fost oficiata de Mitropolitul Gheorghe de Nijni Novgorod și Arzamas.

Sculptura a fost realizata in cadrul programului spiritual și educațional regional “Sub acoperamantul duhovnicesc al Sfântului Serghie”, lansat cu ocazia implinirii a 700 de ani de la nasterea Sfantului Serghie, serbata în 2014 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), și a 650 de ani de cand sfântul a vizitat Nijni Novgorod (1365).

Înălțimea monumentului Sfântului Serghie este de 5 metri, cu tot cu un arc care incadreaza statuia Sfantului (inalta de 2,5 metri). Sfântul Serghie, care tine in palma porumbei, este inconjurat de o arcada. Partea centrală este încadrată intre elemente care descriu evenimente din viața sfântului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.