Profanarea Bisericii ortodoxe sarbesti Sfantul Nicolae din Karlovac, Croatia

Președintele Coaliției Asociatiilor pentru Refugiați, Miodrag Linta, a condamnat, in aceste zile, profanarea Bisericii Ortodoxe sârbesti “Sfântul Nicolae” din Karlovac, Croatia, care a fost vizata de un individ neidentificat, care a tinut sa lase astfel un mesaj conform caruia episcopul ortodox Gherasim de Gornji Karlovac și sârbii rămasi in localitate nu mai au ce căuta în Karlovac.

Linta a spus că acesta este cel de-al 40-lea mesaj de acest fel cu care se confrunta bisericile detinute de Biserica Ortodoxă Sârbă.

Sunt fapte teribile, pe care Poliția croată și Parchetul nu le-au sanctionat, alaturi de alte incidente cu fundal anti-sârbesc si, prin urmare, încalcă în mod deschis propria Constituție, legile și valorile europene – a declarat Linta, într-o scrisoare deschisa, oferita mass-mediei.

Linta a cerut UE să reacționeze cu fermitate și să abordeze guvernul de la Zagreb, pentru a pune capăt intoleranței la adresa sârbilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.