Grecia protesteaza fata de distrugerea Bisericii Ortodoxe Sfantul Atanasie din Albania

Grecia și-a exprimat protestul, in fata Ambasadorului Albaniei la Atena, și a formulat o plângere oficială, in aceste zile, la Comisia Europeană și Consiliul Europei, după distrugerea de către autoritățile albaneze a Bisericii Ortodoxe din Dhermi, in sudul Albaniei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Ministerul Grec de Externe, de asemenea, a informat Berlinul și Washingtonul despre depunerea plângerii sale.

Un diplomat grec a comparat distrugerea Bisericii Sfantul Atanasie, cu acțiunile jihadiștilor.

“Distrugerea lacasurilor si lucrurilor sfinte, care are loc în regiunea Orientului Mijlociu și a Africii de Nord, este o actiune a jihadiștilor.

Astăzi, vedem un asemenea act într-o țară vecină, Albania”, a declarat reprezentantul Ministerului grec al Afacerilor Externe, Constantin Koutras.

Autoritățile albaneze au declarat că intenționează, de fapt, ca pe acest teren sa efectueze cercetari, pentru a încerca să descopere mormântul unui misionar catolic din secolul al XVII-lea, Nilo Catalano.

Satul Dhermi este situat în regiunea de sud a Albaniei, pe care grecii o numesc Epir-ul Nordic, și are o minoritate ortodoxa greaca.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.