Grecia: Episcopul Giurgiului, in Biserica Sfantul Calinic din Kitros la zi de hram

(FOTO: procesiune Sfantul Calinic – Kipros Grecia 28 iulie 2015)

Ieri, miercuri, 29 iulie, Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a vizitat Biserica parohiala inchinata Sfantului Calinic (din Skotina) si Sfantului Gheorghe, din localitatea greceasca Kitros, aflata in zi de mare sarbatoare – dupa cum ne informeaza surse aflate in zona.

Biserica si-a serbat hramul, avandu-l ca ocrotitor pe Sfantul Mucenic Calinic, amintit ieri de calendarul ortodox, alaturi de ceilalti sfinti mucenici Veniamin si Mamant si de Sfanta Mucenita Teodota cu fiii sai.

Din aceeasi sursa, aflam ca Preasfintitul Parinte Ambrozie a fost insotit de PS Parinte Vicar Patriarhal Varlaam, Arhim. Dositei din Mitropolia Moldovei si de alti clerici si laici romani.

Cu ocazia hramului, in Biserica Sfantul Calinic a fost oficiata o slujba arhiereasca, condusa de catre Mitropolitul Hariton de Elassona, care a slujit alaturi de Mitropolitul Gheorghe de Kítros, Katerini și Platamonas.

Sfanta Liturghie a fost urmata de o slujba a Parastasului, pentru Patriarhul Calinic (1800-1899), cei doi ierarhi mentionand, intr-un scurt cuvant de invatatura, personalitatea marcanta a acestuia.

Kitros este o localitate apartinand administrativ de regiunea Macedoniei Centrale a Greciei, municipalitatea Pydna-Kolindros. Biserica Sfantul Calinic a fost sfintita pe 22 aprilie 2015, de catre Mitropolitul Hariton.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.