Priveghere la Sfantul Nectarie

Biserica cu hramurile „Sfântul Ierarh Nectarie”, „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfântul Prooroc Ilie” din Iaşi adună de trei ori pe săptămână credincioşi nu doar din cartierul Alexandru cel Bun, ci şi din alte parohii ale oraşului.

Vinerea dimineaţa, după oficierea Sfintei Liturghii, luni seara, începând cu ora 18:00, şi miercuri seara, începând cu ora 23:00, în sfântul lăcaş se oficiază Taina Sfântului Maslu.

Cel puţin patru preoţi săvârşesc slujba Sfântului Maslu, care se oficiază lunea, miercurea şi vinerea la impunătoarea biserică din cartierul Alexandru cel Bun.

Pe parcursul saptămânii, oamenii încearcă să fie prezenţi la toate cele trei slujbe, pe lângă participarea la Sfânta Liturghie ce se oficiază zilnic.

Atât bătrânii cât şi tinerii, atât femeile cât şi bărbaţii, atât cei sănătoşi cât şi cei bolnavi, atât cei fericiţi cât şi cei aflaţi în suferinţă, atât cei care cer cât şi cei care mulţumesc păşesc pragul bisericii „Sf. Nectarie” pentru a afla bucuria, alinarea, izbăvirea sau mulţumirea sufletească.

Nu ai cum să-ţi dai seama dacă o femeie care se roagă, alături de preoţii slujitori lui Dumnezeu, în timpul oficierii Tainei Sfântului Maslu plânge de bucurie sau pentru că are un necaz, o suferinţă.

Oamenii care vin la slujbă trec să se închine mai întâi la moaştele Sfântului Nectarie, vindecătorul de cancer, faţă de care au o mare evlavie. Pentru continuare, click pe banner:

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.