publicat în: Arhivă

Grecia: o icoana a Sfintei Mucenite Irina plange cu lacrimi de sange, in Samos

Un număr incredibil de mesaje din intreaga Grecie, și de peste tot din lume, fac sa circule vestea legata de o icoana din care a inceput sa izvorasca sange, aflata in Biserica Sfanta Irina, din Wafi (Samos) – Grecia.

Dupa ce a intervievat cateva persoane din Arhiepiscopia de Samos, agentia greceasca Romfea a constatat că este vorba despre o icoana unică a Sfintei Mari Mucenite Irina, aflata aici din anul 1970, când biserica a fost tarnosita.

Potrivit unor surse din Arhiepiscopie, minunea a fost raportata mai intai în luna mai a acestui an, dar fenomenul a trebuit sa fie urmărit îndeaproape, pentru a intelege ce se intampla.

In luna noiembrie a anului trecut, ochiul drept al Sfintei Irina avea deja lacrimi. Trei luni mai târziu, în februarie 2015, pentru încă o dată s-a observat o lacrimă curgand din ochiul stâng. Dar, în luna mai, fenomenul s-a repetat cu si mai mult lichid, iar ulterior a devenit clar că lacrimile sunt asemenea sângelui. Abia atunci i s-a raportat Mitropolitului.

Conform publicatiei rusesti Pravoslavie, este foarte probabil ca, saptamana viitoare, Mitropolia de Samos sa faca un anunt oficial pe aceasta tema.