Grecia: o icoana a Sfintei Mucenite Irina plange cu lacrimi de sange, in Samos

Un număr incredibil de mesaje din intreaga Grecie, și de peste tot din lume, fac sa circule vestea legata de o icoana din care a inceput sa izvorasca sange, aflata in Biserica Sfanta Irina, din Wafi (Samos) – Grecia.

Dupa ce a intervievat cateva persoane din Arhiepiscopia de Samos, agentia greceasca Romfea a constatat că este vorba despre o icoana unică a Sfintei Mari Mucenite Irina, aflata aici din anul 1970, când biserica a fost tarnosita.

Potrivit unor surse din Arhiepiscopie, minunea a fost raportata mai intai în luna mai a acestui an, dar fenomenul a trebuit sa fie urmărit îndeaproape, pentru a intelege ce se intampla.

In luna noiembrie a anului trecut, ochiul drept al Sfintei Irina avea deja lacrimi. Trei luni mai târziu, în februarie 2015, pentru încă o dată s-a observat o lacrimă curgand din ochiul stâng. Dar, în luna mai, fenomenul s-a repetat cu si mai mult lichid, iar ulterior a devenit clar că lacrimile sunt asemenea sângelui. Abia atunci i s-a raportat Mitropolitului.

Conform publicatiei rusesti Pravoslavie, este foarte probabil ca, saptamana viitoare, Mitropolia de Samos sa faca un anunt oficial pe aceasta tema.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.