Evenimente de exceptie in Moscova: 26-28 iulie. 1000 de ani de la Adormirea Sfantului Print Vladimir

Cei 1000 de ani de la mutarea la Domnul a Sfântului Print Vladimir sunt celebrati pe larg în Rusia, ca sărbătoare publică în întreaga țară.

Festivatile centrale au loc la Moscova, Sankt-Petersburg, Sevastopol, Vladimir și in multe alte orașe. La ele vor participa reprezentanți ai tuturor Bisericilor Ortodoxe locale.

Cele mai importante evenimente ale anului jubiliar, în capitala, vor avea loc in perioada 26-28 iulie.

Maine, în cadrul festivităților, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, va sfinti Biserica Sfantul Vladimir din Moscova, din Centrul Eparhial. Până în 1917, in Centrul Eparhial din Moscova s-a aflat Centrul Educației Naționale, Culturii, Educației Spirituale, Muncii Misionare și Serviciilor Sociale, al Bisericii Ortodoxe Ruse. În luna august 1917, la Sediul Eparhial se aduna Sinodul Local al Bisericii Ortodoxe Ruse. La începutul anilor 1920, Sediul (Casa) Eparhial a fost închis, iar apoi complet reconstruit. Prin grija Sanctitatii Sale Patriarhul Kirill, în ultimii ani, proiectul de restaurare a Sediului Eparhial a fost implementat cu succes, în cadrul programului prezidențial pentru celebrarea celor 1000 de ani de la adormirea Sfantului Vladimir.

Pe 26 iulie, palatul și parcul Ansamblului “Tarina” din Moscova va găzdui Festivalul “Câmpia Rusa”.

Evenimentul central al Festivalului va fi construirea unui lacas ortodox intr-o singura zi, care va fi donat uneia dintre parohiile ortodoxe din capitală, sfințit în numele Sfântului Cneaz Vladimir. La Festival vor participa grupuri de creatie și coruri monahale. Vizitatorii targului organizat aici se vor putea bucura de ateliere tematice diverse.

Pe 28 iulie 2015, la sărbătoarea Sfantului Vladimir, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, alaturi de episcopi și clerici ai Bisericii Ortodoxe Ruse și membri ai delegațiilor Bisericilor Ortodoxe Locale, va oficia Sfânta Liturghie in Catedrala Hristos Mântuitorul.

În aceeași zi, la Kremlin, va avea loc o recepție în numele Președintelui Federației Ruse, cu ocazia celor 1000 de ani de la mutarea la Domnul a Botezătorului Rusiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.