Arheologii bulgari sapa dupa o statuie a Sfantului Imparat Constantin cel Mare

O echipă de arheologi bulgari spera sa descopere o serie de artefacte din epoca romana, in cadrul unor săpături în curs de desfășurare în Piața “Nedelya” (Sfanta Duminica) din centrul Sofiei.

Aceasta ar include si o statuie a împăratului Constantin cel Mare (306-337 dupa Hristos), o cladire masiva romana și mai multe inscripții.

Piata Sfanta Duminica, este acum folosita ca loc de parcare pentru Hotel Balkan din Sofia, in zona centrala a capitalei bulgaresti, unde se crede ca ar fi fost locul forumului roman Serdica, un oras antic trac și, ulterior, roman.

Profesorul Veselka Katsarova este citat de cotidianul Dnevnik, spunand ca “Forumul a avut sigur o statuie a Împăratului Roman, la momentul respectiv”.

Pana acum au existat mai multe speculatii, unele sustinand ca Palatul lui Constantin ar fi situat în apropierea Pieței Sfanta Duminica.

Municipalitatea din Sofia a contribuit la săpături, cu o finantare de 68 000 de euro.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.