Baie secreta Mikveh, descoperita sub podeaua unei case din cetatea Sfantului Ioan Botezatorul

(Foto: Autoritatea Israeliana de Antichitati)

O familie din cartierul Ein Kerem, al Ierusalimului, a descoperit recent o baie ritualica evreiasca (mikveh) veche… sub podeaua casei lor.

Baia ritualica mikveh are o vechime de… 2000 de ani!

Autoritatea Israeliana de Antichități a anunțat recent descoperirea: baia are aproximativ 3,5 metri lungime, 2,5 metri lățime și 1,8 metri adancime, fiind in prezent accesibila prin doua usi de lemn prevazute in podeaua camerei de zi a proprietarilor.

Baia mikveh a fost descoperita de catre proprietari, in momentul in care acestia au inceput renovarea propriei locuinte.

Baia mikveh este sculptata in piatră și este tencuita, cu trepte care duc spre fundul sau gravat.

Doua fragmente de ceramica, din perioada celui de-Al Doilea Templu și alte fragmente de vase din piatra au fost descoperite în interiorul baii mikveh.

Crestinii identifică “Ein Kerem”, cu “o cetate a semintiei lui Iuda”, menționata în Luca (1:39) ca fiind locul in care Maria, mama lui Iisus s-a întâlnit cu verisoara ei, Elisabeta, mama Sfantului Ioan Botezătorul, în timp ce ambele erau insarcinate.

De asemenea, orasul este considerat a fi locul de naștere al Sfantului Ioan Botezătorul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.