Agresiunile la adresa crestinilor palestieni din Tara Sfanta au crescut

Conform rapoartelor organizatiei Release International, creștinii palestinieni sustin ca un număr tot mai mare de musulmani din teritoriile palestiniene și Israel au devenit “radicalizati”, provocand aprofundarea diviziunii între comunitățile religioase.

Liderii Bisericii sustin ca mulți creștini, acum, se simt in nesiguranta, după ce au fost ținta unor atacuri și discursuri inflamatorii recente. Ei spun ca tensiunile dintre musulmani și creștini au crescut dupa 2014, unii dintre acestia dand vina pe creșterea Statului Islamic și a ideologiilor extremiste.

În februarie, creștinii din Nazaret s-au alarmat de apariția unui mesaj, care le ordona să nu mai răspândească credința lor sau să vorbească despre Iisus într-un mod care contrazice Coranul.

Un imam al Moscheii Al-Aqsa din Ierusalimul de Est a postat recent on-line videoclipuri care ii indeamna pe musulmani să fie într-o stare constantă de război împotriva “inamicului politeist”, și anume a creștinilor și a evreilor.

Luna trecută, un atac a avut loc pe o proprietate din Cartierul Creștin al orașului, în urma unei ciocniri intre un creștin și un musulman. Pe zidurile unei mănăstiri etiopiene s-au pictat mesaje anti-creștine. Ulterior, liderii musulmani locali si-au cerut scuze pentru violențe și au marturisit ca vor lua masuri pentru stoparea extremismului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.