Catedrala Sfantul Efrem din Mosul va fi transformata in moschee

Una dintre cele mai mari biserici din Mosul, in Irak, va fi transformata în moschee, dupa cum au anuntat militanții islamisti.

Conform Agentiei catolice Fides, o agenție de știri a Congregației pentru Evanghelizarea Popoarelor, militanții Statului Islamic au publicat anunțuri în tot orașul, anunțând că Biserica Ortodoxă Siriană a Sfantului Efrem, castigata de ei in toamna anului trecut, se va redeschide curând ca “moschee a mujahedinilor” (a luptatorilor Jihadului).

Fides a declarat ca intenția militanților a devenit clara, inca de cand ei au indepartat crucea de pe turla bisericii in cauza, si au ales ca toate clădirile adiacente sa găzduiasca sediul “Consiliului de Stat”, din luna iulie a anului trecut, in noiembrie golind biserica de mobilier și punandu-l in vanzare.

Mosulul, situat în nordul Irakului, a fost odată cel de-al doilea mare oras al Irakului, cu o populație creștină importantă. In oras, acum, nu mai exista crestini. Mii de oameni au căutat refugiu în Irbil, în regiunea semi-autonomă a Kurdistanului Irakian iar foarte multi au fost ucisi, numarul lor ramanand necunoscut.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.