Sfantul Sinod al BOR si religia in scoala: noi propuneri adoptate

În zilele de 3 şi 4 iunie 2015, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-au desfăşurat lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reunit în şedinţă de lucru la Reşedinţa patriarhală.

Intre hotărârile adoptate, intr-un comunicat de presa al Patriarhiei, a fost amintita si “adoptarea unor propuneri pentru creşterea calităţii educaţiei religioase, prin colaborarea strânsă a Bisericii cu toate instituţiile şi persoanele implicate”.

Comunicatul specifica, suplimentar, cu ce institutii si persoane urmeaza sa colaboreze Biserica: – Ministerul Educaţiei şi Cercetării Stiinţifice, – profesorii de religie, – părinţii elevilor.

Scopul amintit al acestei colaborari, ar urma sa fie “o mai bună pregătire a personalului didactic şi realizarea de noi manuale şcolare”, conform comunicatului BOR.

Desi comunicatul nu ne ofera mai multe amanunte in acest sens, cel mai probabil colaborarea cu parintii elevilor se va rezuma la nivelul unei noi asociatii, care functioneaza sub binecuvantarea directa a Patriarhiei Romane, APOR – Asociatia Parintilor pentru Ora de Religie – despre care aflam tot dintr-un raport [https://basilica.ro/aciuni-comune-pentru-susinerea-orei-de-religie-107082.html] al Patriarhiei Romane, publicat in data de 28 iunie 2015, ca intentioneaza (dupa ce a deschis cate o filiala pentru fiecare judet, localitate, sector) sa desemneze cate un repre­zentant propriu la nivelul fiecarei clase de elevi. Conform reprezentantilor asociatiei in cauza, citati de raportul amintit, persoana aleasa ar avea “menirea de a fi liantul între Biserică și Școală și de a promova cât mai mult valorile creștine în școală, familie și societate”. Desemnarea reprezentantului are specificata si o data limita – 15 iunie – cel putin in cazul filialei deschise in Sectorul 3 al Capitalei, la care raportul citat face referire directa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.