Conferinta in Kiev | Mostenirea Sfantului Vladimir: Biserica, Stat, Societate

Prin decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene (UOC) și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Onufrie, Mitropolit al Kievului și al Întregii Ucraine, la Casa Ucraineana din Kiev a avut loc, in aceste zile, o conferință academică pe tema “Moștenirea Sfântului Vladimir: Biserica, Stat, Societate”.

Dedicat mileniului scurs de la mutarea la Domnul a Marelui Print Vladimir, Intocmai cu Apostolii, evenimentul a fost organizat de către Academia Teologica si Seminarul Ortodox din Kiev.

Conferinta a fost prezidata de Mitropolitul Onufrie, la ea participand atat laici cat si teologi. Aceasta a reprezentat o marturisire a semnificației spirituale și sociale a mostenirii sfântui prinț, axandu-se pe o analiză a lucrarii complexe a Sfantului Vladimir și a moștenirii sale, a istoriei creștinarii Sfintei Rusii, a memoriei istorice a botezului Sfantului Vladimir în literatura ucraineană și a problemelor care tin de cooperarea Biserică-Stat în trecutul istoric al tarii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.