Slujba pe locul mormantului Sfantului Chiril, in Roma

O slujba ortodoxa de mijlocire a fost oficiată la Roma, în Bazilica Sfântul Clement, înaintea moaștelor Sfântului Chiril, Luminătorul Slavilor.

În fiecare an, la sărbătoarea Sfinții Chiril și Metodiu, luminatorii slavilor, mai multi reprezentanți ai ambasadelor din Grecia, țările slave și Uniunea Europeană, merg la Bazilica San Clemente din Roma, unde se află moaștele Sfântului Chiril.

Pe 11 mai 2015, Mitropolitul Gennadios de Italia (Patriarhia Ecumenică) a oficiat slujba de mijlocire inchinata Sfinților Chiril și Metodiu, pe locul înmormântarii Sfântului Chiril. După slujba, ambasadorul Greciei, Papadopoulos, s-a adresat publicului, subliniind contribuția celor doi frati sfinti la iluminarea popoarelor creștine.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.