Lupta cu Panglica “Sfantul Gheorghe” se duce si in Ucraina

Cetatenii Rusiei si cei din peste alte 220 de țări poarta panglici portocalii cu trei dungi negre, înaintea și în timpul evenimentelor legate de Ziua Victoriei, ca o rememorare a victoriei poporului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei și ca cinstire a veteranilor care au învins Nazismul.

Conform Sputnik, consilierul Ministrului ucrainean de Interne intenționează să introducă un proiect de lege de interzicere a Panglicii Sfantul Gheorghe – un simbol al victoriei sovietice asupra Nazismului în cel de-Al Doilea Război Mondial.

“Săptămâna viitoare, voi introduce un proiect de lege privind interzicerea utilizării publice a Panglicii Sfantul Gheorghe, ca simbol al agresiunii ruse împotriva Ucrainei”, a declarat Anton Gerashchenko.

Gerashchenko a mai sugerat, de asemenea, introducerea unei amenzi de 240$, ca pedeapsă pentru cei care încalcă legea. La o a doua încălcare a legii, persoana va fi reținuta timp de 15 zile, conform consilierului.

La începutul lunii aprilie, Parlamentul Ucrainean a adoptat un proiect de lege de interzicere a propagandei și a simbolurilor regimurilor sovietice și naziste.

Reprezentantul Drepturilor Omului la Ministerul Rus de Externe, Konstantin Dolgov, a spus că Kievul echivaleaza in mod gresit Comunismul sovietic cu Nazismul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.