Sfantul Apostol Simon Zilotul – TRANSMISIUNE IN DIRECT, de langa sfintele moaste (ora 8:00)

In aceasta dimineata, incepand cu ora 8:00, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe transmite in direct Slujba Acatistului si Slujba Sfintei Liturghii.

Transmisiunea live este efectuata din Biserica Podeanu – Bucuresti, al carei prim hram este sarbatorit astazi: Sfantul Apostol Simon Zilotul, ginerele de la Nunta din Cana Galileii. Tot astazi sunt cinstiti si Sfintii Mucenici Alfeu, Filadelf si Ciprian.

Transmisiunea in direct poate fi urmarita in playerul amplasat pe toate paginile Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe efectueaza transmisiuni video in direct, in fiecare duminica si la sarbatorile importante, din Biserica Ortodoxa Romana, incepand inca din anul 2008, prin Serviciile specializate NETCreator si Live Camera media PRODUCTION pe care le detine. In perioada posturilor, transmisiunile in direct au o frecventa mai mare.

In fotografia pe care am inclus-o in acest articol, puteti vedea Icoana Sfantului Apostol Simon Zilotul, realizata de pictorul iconar si istoric Claudiu Victor Gheorghiu. Frumoasa icoana, reprezentand scene din viata Sfantului Apostol Simon Zilotul, se afla asezata spre inchinare, chiar la intrarea in sfanta biserica.

Cel ce a pictat-o, isi aminteste: “La expozitia iconarilor, organizata de Muzeul Taranului Roman in septembrie 2004, a venit si Preasfintitul AMBROZIE, actualul Episcop de Giurgiu, care era atunci episcop vicar patriarhal. I-a placut foarte mult icoana pictata de mine. Arhiereul m-a rugat sa duc icoana la Parintele Ailioaiei, parohul Bisericii Podeanu, unde se si afla moastele Sfantului Apostol Simon Zilotul; iar eu am dus-o imediat, multumind DOMNULUI pentru aceasta minunata intamplare”.

Icoana este semnata cu monograma CVG si anul executiei, pe spatele ei.

Actrita Afrodita Androne marturisea despre aceeasi icoana: “Ani de zile m-am închinat acestei icoane…Si acum, cand vin din Buftea, trec pe la Sfantul sa ma inchin… Ce bucurie…”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.