Procesiune cu Moastele Sfantului Apostol Simon Zilotul, la Biserica Podeanu Bucuresti. TRANSMISIUNI IN DIRECT

Biserica Podeanu, singura biserică din România care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Apostol Simon Zilotul, ginerele de la Nunta din Cana Galileii, unul din cei 12 Apostoli ai Domnului, își serbează în acest week-end hramul.

Biserica Podeanu și-a căpătat renumele de biserică a tinerilor, întrucât aici vin să se roage foarte mulți tineri, pentru căsătorie binecuvântată, naștere de prunci, bună-înțelegere în familie, sănătate, Sfântul Apostol Simon Zilotul mijlocind pentru aceștia în fața Tronului Împărătesc. Ziua de pomenire a Sfântului Apostol Simon Zilotul, 10 mai, este, din acest motiv, o zi de mulțumire și pentru cei care au primit răspuns la rugăciunile lor, în rândul de închinători la Sfintele Moaște, aflându-se un număr copleșitor de copii și adolescenți care poartă numele de Simon și Simona.

Pelerini din totă țara și-au anunțat sosirea încă din această seară, vineri, 8 mai 2015, când Sfintele Moaște ale Sfântului Apostol Simon Zilotul vor fi scoase spre închinare, în baldachinul special amenajat în curtea bisericii.

Parintele Vasile Ailioaiei, parohul acestei sfinte biserici, ne-a dezvaluit programul slujbelor din aceste zile:

Vineri, 8 mai 2015:ora 8:00 – Sfințirea Aghiazmeiora 8:30 – Sfântul Masluora 18:00 – Acatist Sâmbătă, 9 mai 2015:

ora 8:00 – Sfânta Liturghieora 17:00 – Slujba Vecerniei cu Litie, Priveghere, Procesiune cu Sfintele Moaște ale Sfântului Apostol Simon Zilotul Duminică, 10 mai 2015:

ora 8:00 – Ceasurile, Acatistul Sfântului Apostol Simon Zilotul, Sfânta Liturghiepe tot parcursul zilei se va săvârși Acatistul Sfântului Apostol Simon Zilotul. Biserica Podeanu are 4 hramuri: Sfântul Apostol Simon Zilotul – 10 mai, Sfinții Împărați Constantin și Elena – 21 mai, Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir – 26 octombrie și Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș – 15 septembrie și adăpostește părticele din moaștele Sfântului Apostol Simon Zilotul, ale Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș și o părticică din lemnul Sfintei Cruci a Mântuitorului.

Biserica Podeanu se află în București, sector 1, str. Dornei nr. 70 – la intersecția dintre B-dul Ion Mihalache și Calea Griviței.

Evenimentele din aceste zile vor fi transmise video, in direct, de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, putand fi urmarite in playerul aflat in toate paginile agentiei (www.lacasuriortodoxe.ro).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.