Marele si Sfantul Sinod Pan-Ortodox: ieri, a debutat cea de-a 3-a reuniune a Comisiei Inter-Ortodoxe Speciale

Ieri, a debutat cea de-a treia reuniune a Comisiei Inter-Ortodoxe Speciale pentru pregătirea Marelui si Sfantului Sinod Pan-Ortodox, la Centrul Ortodox al Patriarhiei Ecumenice de la Chambésy, lângă Geneva, Elvetia.

Această a treia reuniune a Comisiei Inter-Ortodoxe Speciale urmareste să completeze revizuirea documentului Proiectului Sinodului Pan-Ortodox, intitulat: “Contribuția Bisericilor Ortodoxe la realizarea idealurilor creștine de pace, libertate, fraternitate și iubire între oameni, și suprimarea discriminarii rasiale”, lansat in cadrul celei de-a doua reuniuni – alaturi de alte proiecte.

Deschiderea reuniunii a fost precedată de două zile de muncă ale comisiei de redactare, întrunita pe 28 și 29 martie, sub președinția Mitropolitului Amfilohije de Muntenegru și Litoral (Patriarhia Serbiei). Biserica Ortodoxă Rusă a fost reprezentată, la lucrările comisiei, de Protopopul Nicolae Balashov, vice-presedinte al departamentului de Relatii Externe Bisericesti al Patriarhiei Moscovei. Din aceeasi comisie fac parte si reprezentanti ai Patriarhiilor Antiohiei, Ierusalimului și României, precum și ai Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.