publicat în: Arhivă

STIRI | Colinde de Sfantul Nicolae, in biserica de lemn din Titan – Bucuresti. Zi de hram

Parohia “Sf. Cuv. Antonie cel Mare” din cartierul bucurestean Titan, str. Jean Steriadi nr. 19/A, sector 3, Bucuresti va invita, in ziua de vineri – 05.12.2014, orele 17.00, in cadrul Slujbei Vecerniei, Litiei si Privegherii, in cinstea praznuirii si pomenirii “Sfantului Ierarh Nicolae – Arhiepiscopul Mirelor Lichiei” – unul dintre Ocrotitorii Spirituali ai acestei biserici, la un frumos si autentic concert de colinde, sustinut de membrii Asociatiei cultural-spirituale “Traditia Romaneasca” – condusi de către Parintele Vladimir Alexa – informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor surse proprii aflate in biserica.

Tot atunci vor sustine un ales repertoriu de colinde, populare si traditionale romanesti, grupul de colindatori “Maria” din Parohia Ortodoxa Romana Veseus, judetul Alba – condusi de catre Parintele Dimitrie Popa.

Toti acesti tineri colindatori (care vor fi imbracati in frumosul port popular romanesc), dispun de un repertoriu bogat si rodnic, interpretand mai multe piese, preluate si prelucrate din tezaurul popular si traditional romanesc.

A doua zi – sambata dimineata – 06.12.2014 – incepand cu ora 9:00, va avea loc Slujba Hramului bisericii, incununanta cu savarsirea Sfintei Liturghii, in cadrul careia, incepand cu ora 11:00, vor colinda un grup de elevi de la Scoala nr. 149 din Bucuresti, iar incepand cu ora 12,00, va fi organizata o agapa crestina, oferita de comunitatea parohiala, in cinstea praznicului, pomenirii si hramului Sfantului Ierarh Nicolae – Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, dupa cum a informat, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, Dl. Stelian Gombos, in numele comitetului organizatoric al parohiei, care se bucura de o frumoasa biserica din lemn, construita in stil maramuresean.