Renumita Icoana Umilenie a Maicii Domnului a poposit in Georgia (video)

Renumita icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “Umilenie” (A Milostivirii / A Tandretii) s-a aflat pentru cateva zile in Georgia.

Cu binecuvântarea Mitropolitului de Borjomi și Bakuriani, Serafim (Djodjua), icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “Umilenie” a ajuns in Borjomi.

Icoana este o copie exactă a celei în fața căreia se ruga Sfantul Serafim de Sarov, venerat în Georgia.

Cu aceasta ocazie, Mitropolitul Serafim a spus: “Numele acestei icoane este cunoscut în întreaga lume ortodoxă. Icoana vine din orașul în care s-a născut și a crescut Sfantul Serafim de Sarov. Ea a mai poposit în Grecia, România și Bulgaria, precum și în alte țări.

Este pentru prima dată în Georgia și în Borjomi. Suntem foarte fericiți. Noi credem că, prin această icoană, vor fi binecuvântate orașul nostru și întreaga Georgie”.

Conform publicatiei ortodoxe rusesti Pravoslavie, preotul care a însoțit icoana a spus: “aceasta icoana este izvoratoare de mir (ulei parfumat) deja de 15-16 ani. Mulți oameni sunt vindecați, minunile sunt nenumărate”.

Icoana a poposit in Biserica Sfantul Nicolae. Fluxul credincioșilor veniti sa se inchine a continuat pe parcursul intregii nopti. Icoana rămâne o săptămână în această biserică.

Aceasta este de fapt o reproducere a icoanei “Umilenie”, care a fost inclusa într-un calendar, achiziționat de către credincioși, în 1994, dintr-un magazin din Lokot, în regiunea Briansk, Rusia.

În 1999, ea a inceput brusc sa emane un parfum puternic, iar credincioșii au inramat-o si au chemat un preot sa savarseasca Acatistul Maicii Domnului în fața ei. De atunci, icoana continua sa izvorasca mir, cu excepția perioadei Postului Mare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.