Un nou CD: cantarea Paraclisului Sfantului Ioan de Shanghai, in limba romana

Mănăstirea Acoperamantul Maicii Domnului, din Grolley, Fribourg, Elveția, a lansat un CD cu cantarea in limba romana a canonului Paraclisului Sfantului Ioan de Shanghai (1966).

Mănăstirea Acoperamantul Maicii Domnului, din cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei de Vest, a publicat CD-ul, cu binecuvântarea Mitropolitului Iosif.

Sfantul Ioan de Shanghai a fost Arhiepiscop al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara tarii, succesiv în Shanghai, în Europa de Vest și San Francisco. Cantarea este în limba română, in stilul bizantin, si este interpretata de corul “Nectarie Protopsaltul”, alcatuit din studenți sau absolvenți ai facultăților de teologie si de muzica, din București.

În mai multe rânduri, corul a fost invitat să cânte la slujbe oficiate pe Muntele Athos și, de asemenea, la diverse festivaluri de muzică din România.

În Elveția, CD-ul costa 12,50 franci elvetieni (coimanda la: monastere.suisse@mitropolia.eu). În Franța și Belgia (comanda la: librairie@mitropolia.eu), acesta are pretul de 10,50€.

Fondurile stranse prin vanzarea acestui CD vor fi folosite pentru construcția Mănăstirii Acoperamantul Maicii Domnului, în prezent aflata, temporar, în Grolley, Fribourg, Elveția – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.