STIRI | Incendierea Bisericii catolice Sfantul Sebastian din Delhi, condamnata dur

Focul misterios, de luni dimineață, a redus la cenușă Biserica catolica Sfantul Sebastian, din Gradina Dilshad, aflata in extrema estica a capitalei Indiei.

Vestea despre incendiu a adus sute de oameni la biserica. Mulțimea s-a adunat in drum, în fata clădirii bisericii, și s-a rugat pentru pace și intelegere in comunitate, conform unui raport al Radio Vatican. Ulterior, aceasta a marsaluit catre secția de poliție locală și a organizat o manifestatie spontana, in semn de protest față de presupusa musamalizare a cazului, de catre politie.

Focul pare sa fi fost aprins in intervalul orar 05:30-06:30, în timpul schimbării garzilor. Pompierii au venit abia în jurul 07:45 și au stins focul.

“Atacul prin incendierea Bisericii Sfantul Sebastian din Delhi trebuie să fie condamnată în termenii cei mai duri, iar eu sunt complet șocat și profund întristat”, a spus Cardinalul Oswald Gracias, Arhiepiscop de Mumbai, pentru Radio Vatican.

Acesta regreta ca au trecut multe ore pana la sosirea politiei, asa incat este foarte posibil ca toate dovezile necesare identificarii atacatorilor sa fi disparut.

Paznicii pazesc zona pe timpul nopții, dar nu au raportat nicio mișcare suspectă. Liderii parohiei au denunțat poliția locala, careia i-a luat 10 ore, pentru a ajunge la locul faptei, pentru a lua indiciile necesare anchetei.

Biserica a fost inaugurata pe 30 decembrie 2001, intr-una dintre cele mai intinse zone rezidentiale ale Delhi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.