publicat în: Arhivă

Slujba Arhiereasca in Manastirea Slobozia, transmisa in direct (foto). Icoana Maicii Domnului – Bujoreni se intoarce acasa

9 noiembrie 2014, în Duminica a 24-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a slujit la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia.

Această zi a fost încununată de Sfânta Liturghie, unde sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, părinţi stareţi, preoţi şi diaconi.

Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurile liturgice.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa, a explicat sensul duhovnicesc al pericopei evanghelice despre vindecarea femeii, care de 12 ani avea o suferință foarte mare, doar prin atingerea de Mântuitorul și despre învierea fiicei lui Iair, despre puterea credinței în Mântuitorul Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și trupurilor noastre.

În această zi binecuvântată, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe preacucernicul diacon Ionuț Tudose pe seama parohiei Radovanu, Protopopiatul Oltenița și pe tânărul teolog Robert Emanuel Cristian Năstase, l-a hirotonit diacon, urmând să fie hirotonit preot pe seama parohiei Belciugatele, Protopopiatul Lehliu.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a binecuvântat toţi credincioşii prezenţi la slujbă. Slujba a fost transmisa in direct de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Astazi, 10 noiembrie 2014, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Bujoreni se va întoarce în Episcopia Hușilor, de unde a venit.