publicat în: Arhivă

STIRI Biserica Titan Bucuresti | Procesiune cu Moastele Sfantului Nectarie in Titan. Conferinte si alte evenimente

Parohia “Sfantul Cuvios Antonie cel Mare si Sfantul Cuvios Antonie de la Iezerul Valcii”, din cartierul bucurestean Titan, str. Jean Steriadi nr. 19/A, sector 3, Bucuresti (vezi HARTA), organizeaza in aceasta perioada o serie de evenimente deosebite, prilejuite de unul dintre hramurile bisericii: Sfantul Cuvios Antonie de la Iezerul Valcii, sarbatorit anual, in ziua de 23 noiembrie.

Va prezentam, mai jos, programul manifestarilor organizate de Biserica Titan:

Vineri, 21.11.2014

– orele 10:00 – Sfanta Liturghie, inchinata Praznicului Intrarii in Biserica a Maicii Domnului.

– orele 18:00 – Seara Duhovniceasca: Pr. Protos. Dr. Nectarie Petre – Staretul Manastirii Crasna, judetul Prahova – “Sfanta Taina a Spovedaniei sau Pocaintei în viata Bisericii. Locul, rolul si rostul ei în viata familiei crestine, contemporane. Datoria crestinului, de a-L marturisi pe Domnul Iisus Hristos – Euharistic, in societatea contemporana, secularizata”. INTRAREA ESTE LIBERA.

Sambata, 22.11.2014

– orele 17:00 – Slujba Privegherii, in cinstea Sfantului Cuvios Antonie de la Iezerul Valcii si a Sfantului Ierarh Nectarie de Eghina. Slujba Vecerniei Mari si a Litiei.

Duminica, 23.11.2014

– orele 08:00 – Procesiune-pelerinaj: Primirea Sfintelor Moaste ale Sfantului Ierarh Nectarie de Eghina, aduse din Manastirea Radu Voda din Bucuresti, care vor ramane la biserica, spre cinstire si inchinare, pe tot parcursul zilei de duminica, pana seara, la orele 20,00, cand se vor intoarce la Manastirea Radu Voda din Bucuresti.

– orele 10:00 – Sfanta Liturghie, urmata de o agapa crestina;

– orele 17:00 – Slujba Paraclisului Sfantului Ierarh Nectarie din Eghina. Taina Sfantului Maslu.

Luni, 24.11.2014

– orele 18:00 – Seara Duhovniceasca: Parintele Nicolae Tanase, de la Parohia Valea Plopului, judetul Prahova: “Jertfa muceniceasca a Sfinţilor Martiri Brancoveni – pilda autentica pentru familia crestina contemporana, spre dobandirea demnitatii, curajului si libertatii in Iisus Hristos”. INTRAREA ESTE LIBERA.

Parohul Bisericii Titan “Sfantul Cuvios Antonie cel Mare si Sfantul Cuvios Antonie de la Iezerul Valcii” este Parintele preot Daniel Goga.