Finantare prin Axa IV Leader PNDR 2007-2013, pentru Biserica Sfantul Nicolae Hagiesti

Cuvânt la conferința de presă de marți, 25 noiembrie 2014, desfășurată în sala „Amfiteatru” a Centrului Socio-Cultural „Episcopul Damaschin”, Episcopia Sloboziei și Călărașilor

D-ra Raluca Georgiana Dumitrescu,

director coordonator,

GAL Dunărea de Jos

N-am să vorbesc foarte tehnic, despre asta o să vă vorbească dl. arhitect Ionescu, cel care a ostenit, a dat din nou viață și un plus de frumusețe Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae de la Hagiești.

Biserica ne transmite cele mai frumoase valori și tot biserica ne arată că este deschisă către nou. Nou înseamnă, în România, și Axa IV Leader, înseamnă abordare de jos în sus și iata, că prin munca și stăruința agentului de dezvoltare locală, din parteneriatul Asociația Ialomița Vest, dl. Aelenei Petru, care a avut curajul de a-și asuma o finanțare maximă pe Leader – 200,000 euro – un grant de 100%, Biserica de la Hagiești va prinde din nou viață.

Sunt doi oameni care merită, în mod special, felicitări: Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, care a avut curajul de a ne arăta încredere și de a ne susține în demersul respectiv și Președintele Consiliului Județean Ialomița, fără ajutorul căruia studiul istoric nu s-ar fi putut realiza.

Felicitări și echipei de management de la Asociația Ialomița Vest, care este în sala, cei doi experți, Florin și Cristina, Vlad, care au muncit extraordinar și care au arătat că selecția făcută în cadrul grupului de acțiune locală este una corectă, priectul primind eligibilitate și finanțare de 200,000 euro, Părintelui Protopop Bogdan Stancu, care așteaptă să semneze contractul de finanțare și pe care toată lumea este cu ochii, pentru că este primul de acest fel din România, cu toate că Axa III – renovarea satelor – vorbește despre patrimoniul cultural și ne oferă o astfel de șansă, niciun astfel de proiect nu a fost pus în opere.

Mulțumesc în mod special la doi oameni, care m-au desavârșit și m-au susținut necondiționat în această finanțare: este vorba de Părintele Paroh de la Sfântul Spiridon, Marian Pătârlăgeanu, care a muncit și a susținut din suflet acest lucru și Părintele consilier Cristi Gavrilă, căruia semnătura protopopului îi aparține jumătate.

Eu vă spun în felul următor: mergeți și vedeți parohia Hagiești, este foarte frumoasă, nu poate fi descrisă în cuvinte, iar dl. Aelenei a dovedit că abordarea de jos în sus este benefică pentru România și că, evident, aduce plusvaloare, crește de la mic la mare.

Mulțumesc mult!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.