Egiptul redeschide astazi o biserica veche de secole, pe locul in care S-a refugiat Sfanta Familie

Astazi, autoritățile egiptene vor redeschide o biserică din sudul Cairo – în care se crede ca Sfânta Familie si-ar fi gasit refugiu acum 2000 de ani – după 16 de ani de lucrări de renovare.

Într-o declarație emisă in urma cu o zi, ministrul de stat pentru Antichități și Patrimoniu, Mamdouh al-Damati, a amintit ca renovarea Bisericii Ortodoxe Copte Sfânta Fecioara Maria – cunoscuta si sub numele de “Biserica Atarnata” – a început în 1998 și a costat in total 101 milioane lire egiptene (aproximativ 14.5 milioane dolari).

Construita în perioada sfarsitului de secol IV si a inceputului de secol V dupa Hristos, biserica este importantă pentru creștinii din întreaga lume, fiind construita pe locul unde Sfânta Familie (Iisus, Maria și Iosif) s-a refugiat după ce a scăpat de Irod, regele numit de Roma in Iudeea.

Biserica a fost supranumita “Biserica Atarnata”, datorită locației sale deasupra unei intrari in Cetatea Babilonului, o cetate romană construita în Cairo.

Ahmed Saed, un profesor de antichități al Universitatii din Cairo, care a luat parte la lucrările de restaurare, a declarat ca renovarea a luat atât de mult timp, deoarece artiștii au avut nevoie de timp pentru reproducerea picturilor vechi ale bisericii.

“Intrările și ieșirile din biserica au fost, de asemenea, renovate”, a declarat Saed, pentru Agenția Anadolu.

Biserica Atarnata a servit ca sediu papal al Bisericii Ortodoxe Copte din Egipt până în secolul al 13-lea, conform lui Nashwa Gaber, șef al biroului tehnic al Ministerului Antichităților.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.