Sfantul Nectarie, in Silivria – Turcia: Sfanta Liturghie oficiata in locul de nastere al sfantului

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a vizitat, in aceste zile, Silivria, in Tracia de Est, locul de naștere al Sfântului Nectarie din Eghina, si locul in care o Sfanta Liturghie va fi oficiata pe 9 noiembrie 2014, in ziua de cinstire a Sfantului Nectarie Taumaturgul.

Orasul Silivria este situat la aproximativ 70 de km de Istanbul.

Cu aceeasi ocazie, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu l-a vizitat si pe primarul Özcan Ișıklar. Primarul și-a exprimat bucuria și aprecierea pentru importanta vizita, cum a numit-o el. El a subliniat, de asemenea, caracterul istoric și religios al acestui oraș, pentru greci, și faptul că orasul este locul de nastere al marelui sfânt contemporan al Ortodoxiei, Sfântul Nectarie din Eghina (1920).

La rândul său, Patriarhul a mulțumit primarului pentru contribuția sa in sustinerea oficierii viitoare a Sfintei Liturghii, de catre Mitropolitul Maxim, în acest oraș, dar si pentru interesul general și atitudinea pozitivă față de prezența ortodoxă în regiune.

Referindu-se la persoana Sfântului Nectaire, Patriarhul a subliniat că a fost un sfant cu o dragoste sinceră, cu pace profundă și o mare umilință. Silivria ar trebui să fie mândra pentru asta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.