Nu exista oameni netalentati. Secretul fauritorilor de minuni-

Zilele trecute, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk (foto), șeful Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe Bisericesti și rector al Institutului post-universitar Sfinții Chiril și Metodiu, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Maicii Domnului Bucuria tuturor Necajiti, in Moscova.

În predica sa, Înaltpreasfințitul Parinte a spus, referindu-se la Pilda Talantilor: “Dacă, inițial, “talantul” era inteles ca o unitate monetara, în interpretarea noastră largă descriem talantul ca fiind tot ceea ce am primit de la Domnul, inclusiv abilitățile pe care Dumnezeu ni le-a dat cu un scop”.

“Domnul a dat fiecaruia o parte echitabila de talent. Nu există oameni netalentați. Cand cineva va spune: sunt gata să imi folosesc tot talentul și abilitățile mele pentru a aduce roadele pe care Dumnezeu le așteaptă de la mine, atunci talentele acestuia se vor inmulti in mod miraculos.

Apoi, acesta va putea face chiar si ceea ce nu se aștepta de la sine, lucruri care depășesc puterea unei fapturi omenesti, pentru că Domnul Însuși il va ajuta pe unul ca acesta, binecuvântand eforturile sale și călătoria lui, intreaga viața”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte.

“Trebuie să ne amintim, a spus el, că tot ceea ce am primit de la Domnul, este darul Lui pentru noi. Ar trebui să ne întoarcem la Dumnezeu, prin faptele noastre bune și modul creștin de viață. În fiecare zi, trebuie să ne întrebăm: ce pot face azi, pentru a ajunge, cel puțin cu un pas, mai aproape de ceea ce așteaptă Dumnezeu de la mine?”.

“Fiecare dintre noi știm că avem datorii înaintea vecinilor noștri, familiei și oamenilor din jurul nostru și că avem o datorie în fața lui Dumnezeu”, a spus el.

“Să ne rugăm la Domnul, să ne dea o conștientizare clară a ceea ce ne este necesar pentru a urma calea mântuirii. Să-I cerem să ne dea puterea sa respingem toate lucrurile rele, necurate și păcătoase, care sunt prezente în fiecare dintre noi, și sa cultivam în noi înșine cele mai bune lucruri”, a incheiat Mitropolitul Ilarion.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.