STIRI | Guvernul turc l-a invitat pe Papa in tara, de Sfantul Andrei

Papa in Turcia: vizita de sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei

Guvernul turc l-a invitat pe Papa să viziteze Turcia, conform unei declaratii facute in aceste zile de Rev. Federico Lombardi, responsabil cu presa la Vatican, adăugând că pregătirile pentru călătoria programata la sfârșitul lunii noiembrie sunt în curs de desfășurare, dar că detaliile programului nu sunt încă definitivate.

“Vaticanul a primit o scrisoare oficială din partea Președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, prin care era invitat Papa Francisc”, a spus Lombardi.

Sunt sanse ca vizita sa aiba loc in 29-30 noiembrie 2014. Papa se va întâlni, probabil, cu autoritățile de la Ankara, și va călători la Istanbul și Izmir, conform unor surse din Vatican.

De asemenea, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului l-a invitat personal pe Papa, în Turcia, în numele Bisericii grec-Ortodoxe (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Francisc este așteptat să participe la o Liturghie specială, dedicata Sfântului Apostol Andrei, pe 30 noiembrie, la Biserica grec-ortodoxă Sfântul Gheorghe, in Istanbul, conform jurnalului Hurriyet.

Francisc va deveni, astfel, cel de-al patrulea Papa care viziteaza Turcia, o țară cu o comunitate mica creștina catolica.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.